Studieinformation

Undervisningen på vuxenutbildningen är kostnadsfri. Som studerande måste du dock själv köpa kurslitteratur och skrivmaterial. Utbildning inom vuxenutbildningen är studiemedelsberättigande, du söker studiemedel på www.csn.selänk till annan webbplats

Lärarna ger dig verktygen, men det är du som äger din utbildning vilket innebär att du tar ett eget ansvar för ditt kunskapsinhämtande/lärande. Vuxenutbildningen följer samma läroplan och kursplaner som grund- och gymnasieskolan. Studietakten och antalet ämnen du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare genom att upprätta en individuell studieplan.

Det är mycket viktigt att du följer planeringen. I många kurser har du ingen grupp som bestämmer studietakten. Du har därför ett stort eget ansvar att följa din planering. Om den ändå måste ändras, till exempel genom att du vill förlänga kursen, ska du prata med din lärare och även med studie- och yrkesvägledaren. Ändringar/avbrott kan innebära förändringar i studiemedel från CSN, ett studieavbrott kan innebära att du kan få problem att få studiemedel när du senare vill söka igen. Kontakta CSN och ta reda på vad som gäller just för dig.

Vi har avtal med utbildningsföretaget Exlearn som utför en del av våra webbaserade kurser som vi själva inte erbjuder. Distansstudier innebär en stor flexibilitet och valmöjlighet för dig som elev, men ställer samtidigt krav på en god självdisciplin och en förmåga att genomföra en studieplanering utifrån dina egna förutsättningar.

Studievägledare

Pia Samuelsson

Sfi

Tfn: 0140-6849
E-post:
pia.samuelsson@tranas.se

Per Halldin

Grundläggande nivå, Gymnasiekurser, samt yrkesutbildningar


Tfn: 0140-688 71
E-post:
per.halldin@tranas.se

Telefontid eller mötestid kan även bokas via expeditionen på 0140-684 69

Kontaktinfo

0140-684 69
vux@tranas.se

Besöksadress:

VUX Tranås
Trehörnavägen 2
573 41 Tranås

Postadress:

VUX Tranås
Box 1002
573 82 Tranås

Hitta till VUX Tranås