Om skolan

Vux Tranås är ett modernt tillgänglighetsanpassat lärcentrum i helt nybyggda lokaler som nu har en fantastisk studiemiljö med gott om gemensamhetsytor, datorer och studieplatser för eget arbete. 

Vi arbetar mycket med digital lärteknik och genom vår lärplattform Itslearning har du alltid tillgång till lektionsmaterial och uppgifter via nätet. Vår personal finns nära till hands och kan hjälpa och stötta dig även när du studerar på egen hand. Verksamheten hos oss är i ständig rörelse med kontinuerliga kursstarter och studerande som startar och läser i olika takt och på olika nivåer. 

I mitten av våra lokaler ligger vårt trevliga café, som är mycket uppskattat av både elever och personal. Här kan du köpa allt från godis och frukt till baguetter, sallader och lättare luncher.

Hos oss är alla lika viktiga och vi arbetar för en lär- och arbetsmiljö utan diskrimineringar med en gemensam värdegrund. Vår kurator finns tillgänglig för eleverna och hjälper oss i vårt arbete med detta. Studeranderådet är en viktig kanal i det demokratiska arbetet för att skapa samsyn och delaktighet i skolfrågor. Läs gärna mer i vår likabehandlingsplan.

Vi är för ett livslångt lärande och med hjälp av våra flexibla och kompetenta lärare strävar vi efter att du ska lyckas med dina studier.

Handlingsplan

LikabehandlingsplanPDF


Kontaktinfo

0140-684 69
vux@tranas.se

Besöksadress:

VUX Tranås
Trehörnavägen 2
573 41 Tranås

Postadress:

VUX Tranås
Box 1002
573 82 Tranås

Hitta till VUX Tranås