Sandra Eneroth, Hr-chef, Agnes Eklund, undersköterska, Elin Berglund, lärare och Markus Ekvall, kostchef.

Vi vill göra skillnad för dig i Tranås

Som medarbetare i Tranås kommun finns stora möjligheter till en positiv påverkan och insats för kommunens ca 19 000 invånare på olika sätt. Bland nästan 200 yrkestitlar hittar vi medarbetare som alla har en sak gemensamt – de är en avgörande del i samhällsuppdraget i den offentliga sektorn.

Med en anställning inom kommunen kommer erfarenheter som är både utmanande och givande. Du får möjlighet att göra en viktig insats för samhället och för dess invånare; att arbeta med att främja barns utveckling och lärande, att hjälpa personer som befinner sig i en utsatt situation eller att arbeta för ökad trygghet med IT-säkerhetsfrågor. Insatser som går hand i hand med den egna kompetensutvecklingen.
Tranås kommun sätter stort värde i att ligga i framkant för att vara en attraktiv arbetsgivare:

– Om du letar efter känslan av att varje dag komma till jobbet och känna att det du gör verkligen gör skillnad för någon - då har du hittat rätt här, säger Sandra Eneroth, HR-chef Tranås kommun.
Sandra Eneroth fortsätter:

– Vårt kontinuerliga och hängivna fokus på arbetsmiljöfrågorna är avgörande för Tranås kommun som arbetsgivare. Vår ambition är att det ska finnas en öppen dialog mellan medarbetare och chef för att utveckla verksamheten och ta tillvara goda idéer. Vi strävar efter att ha konkurrenskraftiga villkor genom hela vår organisation och vi värdesätter den mycket höga kompetensnivån som finns bland kommunens anställda och som bidrar till en inspirerande arbetsmiljö med naturlig kompetensöverföring för alla medarbetare. Våra chefer har ett viktigt uppdrag att genom sitt ledarskap skapa hållbara arbetsplatser och ett hållbart arbetsliv. Det är en förutsättning för att vi ska kunna utföra det uppdrag som vi är anställda för att göra – till förmån för alla kommuninvånare.

Vi är Tranås kommun

Inom kommunen finns en stor mångfald bland de nästan 200 yrkestitlarna. Några med en karriärväg inom kommunen fram till sin nuvarande tjänst, några med erfarenheter från till exempel egenföretagande och verksamheter inom näringslivet:

– Jag har en bakgrund inom restaurangbranschen, möbelindustrin och dagligvaruhandeln här i Tranås, berättar Markus Ekvall som är kommunens kostchef och fortsätter:

– Jag såg min chans att söka mig till kommunen när denna tjänst utlystes och har inte ångrat mig en sekund. Det som inspirerar mig är bland annat att jag får ett tydligt utrymme att forma den här tjänsten utifrån saker som jag ser som strategiskt viktiga för kommunen i ett långsiktigt perspektiv, som till exempel kostens betydelse för barn. Hur pratar vi med våra barn om maten i skolan? Jag ser stor potential i att få fler kommuninvånare att inse hur bra skolmaten är och hur vi kontinuerligt arbetar med att bibehålla den höga kvalitet vi har.

Elin Berglund, matte- och kemilärare på Holavedsgymnasiet ger sin syn på arbetsplatsen och elevernas utveckling och lärande i Tranås:

– Efter min utbildning i Linköping valde jag att återvända till min hemstad Tranås där jag har min familj och mina vänner. Holavedsgymnasiet har varit min arbetsplats sedan 2007 – ingen tvekan om att jag trivs här alltså!

– Det som gör Holavedsgymnasiet unikt tycker jag är det tydliga engagemanget och framåtandan, inte bara oss lärarkollegor emellan, utan hos all personal. Kompetens- och utbildningsnivån är hög och det märks.

– Jag upplever att det finns ett tydligt samband i den atmosfären med inställningen hos eleverna: de är också väldigt engagerade i sin skolgång. Den positiva andan inspirerar och är helt enkelt genomgående här på Holavedsgymnasiet.
På Lövstagården tar Agnes Eklund, som är undersköterska, varje dag hand om Tranås mest erfarna generationer:

– Jag är utbildad undersköterska från vård- och omsorgsutbildningen här i Tranås. Här på avdelningen Rönnen är jag hygienombud och TES-planerare. Att vara TES-planerare innebär att jag ser till att det finns en planering att följa varje dag.

– Jag trivs väldigt bra med fina kollegor och ett bra samarbete i gruppen. Man får väldigt mycket tillbaka och man känner sig meningsfull i detta arbete.

– Det bästa med att jobba inom äldreomsorgen i Tranås är att ingen dag är den andra lik. Vi har en grundtanke om hur dagen kan komma se ut men det är inget som är hugget i sten. Det är lika viktigt att skapa en trygg miljö med rutiner som det är att hitta andra vägar i arbetet. Att lära känna dem man vårdar för att de ska få rätt vård och behålla sin integritet. Det är människor vi jobbar med som har olika förutsättningar och olika behov.

Det gäller att kunna se möjligheter och kunna vara flexibel i sitt arbete. De äldre sitter på mycket livserfarenhet som är intressant att lyssna på. De är värda en fin och värdig ålderdom. Vi är här för deras skull och för att de ska ha en fungerande vardag.

Del av något större

Tranås kommuns engagemang som arbetsgivare lägger alltså grunden för en god arbetsmiljö, kompetensutveckling och en utvecklingsinriktad organisation där alla delar tillsammans bygger helheten.
Möjligheterna till delaktighet i arbetet gör att medarbetarna kan vara med och påverka beslut som rör den egna arbetsplatsen: chansen att vara en viktig del av sin egen - och kommunens - framgång.

Vill du bli en del av vårt härliga gäng?

Se vilka lediga tjänster som finns att söka just nu