Rundvandring i den nya skolan

Två nya skolor byggs just nu i Tranås kommun. En av dem är Junkaremålsskolan, där lokalen kommer att inrymma årkurs F-6 samt anpassad grundskola med bland annat klassrum, grupprum, rörelserum, bibliotek, fritidshem och personalrum.

Som åskådare på utsidan av byggarbetsplatsen ser man att den bruna panelen snart helt och hållet är på plats på den nya skolan, samt att den stora skylten med Junkaremålsskolan F-6 pryder huvudingången. Men något som inte syns lika tydligt är att arbetet på insidan nu har tagit fart ordentligt. Klassrum och andra utrymmen tar form, där bland annat mattor läggs och väggar målas.

Nyligen fick kommunen besök av grundskolechefer från närliggande kommuner. De fick då, tillsammans med grundskolechef Conny Oskarsson och Jesper Ljungbäcker, platschef på NCC, en rundvandring i byggnaden.

– Vi ligger i fas, exakt med tidsplanen, sa då Jesper Ljungbäcker.

Efter att ha huserat i moduler sedan projektet drog i gång får elever och personal flytta in i sin nya skola till läsåret 2024/2025. Men platschefen berättade under rundturen att barnen redan efter jul kommer att kunna nyttja en del av skolgården, där diverse lekutrustning just nu färdigställs. Han tycker att det känns bra att eleverna snart får en större utomhusyta att vistas på.

Läs mer om bygget på Tranåsbostäders hemsida. Länk till annan webbplats.