Invigning av Junkaremålsskolan

Under onsdagens läsårsstart invigdes Junkaremålsskolans nya skolbyggnad samt den intilliggande paviljongen. Det gjordes med ett fullspäckat program med fokus på glädje och gemenskap.

Under hösten 2022 togs det första spadtaget till det som i dag är den ståtliga nybyggda Junkaremålsskolan F-6. Under läsårets första skoldag stod invigning på schemat. Dagen startade med att elever i årskurs 6 fick inviga paviljongen, där det bland annat har inretts ett ”chillrum” efter önskemål från eleverna själva.

– Arbetet i paviljongen har pågått under sommarlovet och vi har nu en byggnad som är rustad för att ta emot två klasser, säger rektor Susanne Lantz.

Invigningen fortsatte på skolgårdens norra sida, där kulturskolan fanns på plats och spelade livemusik. De båda rektorerna höll också tal till de förväntansfulla eleverna. Vid lunchrasten bjöd artisten, och skolambassadören för Rörelsesatsning i skolan Pidde P på ett uppträde, till barnens stora förtjusning. På plats fanns även Tranås Fotbollsförening och kickade boll tillsammans med de som ville.

När det var dags för fritidshemmet att ta över rodret var temat tivoli. Då fick barnen bland annat fiska fiskdamm och träffa en clown.

– Det känns overkligt att få vara med om hela processen från rivning, planering av den nya skolan och att den nu står klar, säger Susanne Lantz och fortsätter:

– Skolan upplevs som mycket tyst och färgsättningen är behaglig. Nu är förhoppningen att vi tillsammans, elever och vuxna, kan hålla skolan hel och ren och ta hand om våra nya lokaler på ett bra sätt.

Även Karin Göransson, rektor för anpassad grundskola, beskriver känslorna kring att äntligen vara i mål.

– Första veckan som rektor fick jag samtalet med uppdraget att vara med i byggandet av en samlad anpassad grundskola. Resan har varit både spännande och utmanande. Det är oerhört speciellt att få vara med från start. Nu står vår fina nya skola klar och vi ska tillsammans, alla elever och vuxna, se till att skolan får vara en skola att längta till och trivas i.