Kulturhändelser

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar flera återkommande kulturhändelser under året som en del av verksamheten. Det är ett brett utbud av utställningar, musikevenemang, upplevelser och traditionella firanden. Flera av evenemangen och händelserna hittas i kommunens evenemangskalender Länk till annan webbplats..

Förutom Musikcaféserien och Kultur- och Regnbågsveckan som du kan läsa mer om du tittar i menyn under kulturhändelser, finns ett antal andra återkommande arrangemang:

Paradmarscher

Paradmarscher är ett signum för Tranås.Se nedan vilka lördagar under maj-september som de olika musikkårerna förgyller Storgatans flanörer med sin musik. Musikkårerna kommer från både Tranås, när och fjärran. En tradition som varit kontinuerligt sedan 1992. Hitta aktuella paradmarscher i evenemangskalendern.

Friluftskonserter

Friluftskonster är ett välkommet inslag på de olika utomhusscenerna i juni och augusti i Tranås. Det är en tradition som startade 1980 där främst lokala musikföreningar med orkestrar och körer står för konserterna. Hitta aktuella friluftskonserter i evenemangskalendern.

Traditionella firanden

Tranås kommun arrangerar årligen traditionella firanden såsom nyår, Valborg och nationaldagen. Ibland tillsammans med Tranås Handel, föreningar och studieförbund. Hitta traditionella frianden i evenemangskalendern.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-682 32

Senast publicerad: