Parker och grönområden

Det finns flera parker och grönområden i Tranås. I parkerna kan du njuta av naturen samtidigt som du umgås eller äter en god picknick.

Parker i Tranås stad

Östanåparken ligger i Tranås stadskärna och i parken hittar du lekplats, utegym, discgolf och grillplats. I centrala Tranås finns även Ekmarkspark med vackra planteringar och Svartån som ringlar genom parken. Behöver du mer yta för till exempel en picknick eller för att spela boll, finns även den stora gräsytan intill stadshuset.

Hitta parker och grönområden

I kartan nedan kan du se var det finns parker och grönområden i Tranås. Klicka på markeringarna för att läsa mer om varje grönområde.

Öppna större karta Länk till annan webbplats.

Planteringar

Det finns flera vackra planteringar runt om i Tranås kommun. Planteringarna sköts av personal från parkverksamheten. Planteringarna är säsongsbetonade med de blommor och växter som passar bäst för årstiden.

Parkskötsel

Parkverksamheten ansvarar för att sköta om parker och grönområden i kommunen. Kontakta parkverksamheten om du behöver felanmäla något som är trasigt.

Nedskräpning

Skräp hör inte hemma i naturen! Släng matförpackningar, fimpar, tomburkar, papper och annat skräp i de soptunnor och papperskorgar som finns i parkerna och i grönområdena.

Kontakta gärna parkverksamheten om kärlen är fulla, så töms kärlen så fort som möjligt.

Kontakt

Parkenheten

E-post: gatapark@tranas.se
Kundtjänst: 0140-683 07
Öppettider: måndag-fredag 08.00-12.00
Enhetschef: 0140-683 51

Senast publicerad: