Dagverksamhet för äldre och personer med demenssjukdom

I Tranås kommun finns tre dagverksamheter för äldre och personer med demenssjukdom. Här ges möjlighet till social gemenskap och aktiviteter någon eller några dagar i veckan.

För att besöka någon av dagverksamheterna krävs ett biståndsbeslut. Kontakta utredningsenheten — äldre och funktionsnedsättning.

Stig in och Tranan

Här finns det plats för sammanlagt 16 besökare per dag, måndag—fredag. Dagverksamheterna finns på seniorboendet Berget, som ligger centralt i Tranås.

Ågläntan

Ågläntan är för personer med demenssjukdom som bor i ordinärt boende. Det finns plats för upp till åtta besökare per dag, måndag—fredag. Ågläntan finns på servicehuset Berget som ligger centralt i Tranås.

För att besöka någon av dagverksamheterna krävs ett biståndsbeslut. Kontakta utredningsenheten — äldre och funktionsnedsättning.

Avgift för dagverksamhet

Dagverksamhet är avgiftsfritt, måltiden kostar 73 kronor per gång. Vill du ha hjälp med att ta dig till dagverksamheten betalar du hälften av avgiften för linjetrafikens zontaxa. Avgiften 20 kronor per enkelresa. Har du hemtjänst och/eller trygghetslarm minskas avgiftsutrymmet med 28,60 kronor per dag samt för de resor som överstiger 18 stycken enkelresor per månad.

Kontakt

Utredningsenheten — äldre och funktionsnedsättning

Biståndshandläggare
Telefon: 0140-681 00

Handläggarnas telefontid
Måndag, tisdag, onsdag, fredag: 09.00—10.00
Torsdag: 13.00-14.00

Dagverksamheten

Evelina Israelsson, vik enhetschef
E-post: evelina.israelsson@tranas.se

Telefon: 0140-681 78

Senast publicerad: