Enebackens förskola

Enebackens lantförskola ligger på landsbygden några kilometer söder om Tranås centrum. Förskolan finns i stora, luftiga och ändamålsenliga lokaler i två plan.

Om förskolan

Enebackens lantförskola finns på landsbygden, strax utanför Tranås. Förskolan har en stor och inspirerande förskolegård där det finns utrymme för barnens kreativitet och utelek. I odlingsträdgården får barnen vara med från jord till bord. Våra duktiga kockar lagar all mat från grunden. Maten ska vara hållbar för vår hälsa, miljö och ekonomi. Vi serverar alltid svenskt kött. Bröd bakas flera gånger i veckan. Kock och pedagoger samarbetar i olika projekt som har med mat och lärande att göra. Djuren är ett viktigt inslag i vår utemiljö och genom dem lär sig barnen både om skötsel och ansvar men också att ta hand om levande varelser och känna empati. På gården finns året runt hönor och kaniner och på sommarhalvåret kommer fåren på besök.

Förskolan har plats för 46 barn och är uppdelad i två avdelningar, Villekulla för de yngre barnen och Bullerbyn för de äldre. På varje avdelning är barnen indelade i mindre grupper. Inomhus har vi flera olika rum som är inspirerande för olika typer av lek. Rummen ändras efter barnens behov och önskemål.

Profil

Enebackens lantförskola drivs av en ekonomisk förening och i styrelsen sitter vårdnadshavare till barnen på förskolan. Vi har ett nära samarbete med våra familjer och det är viktigt för oss att ni som vårdnadshavare och era barn får en god introduktion på förskolan. Vi bygger tillsammans upp en trygg och tillitsfull relation för att barnen ska få en härlig tid på Enebacken.

Lärplattformen Tyra är en app som underlättar dialogen mellan förskolan och hemmet. Där kan du följa barnets utveckling, lägg in schema och hitta praktisk information.

Förskolans läroplan, skollag och barnkonventionen ligger till grund för utbildningen. För antagning, vistelsetid med mera följer vi Tranås kommuns riktlinjer för barnomsorg.

Kontakt

Om ni blir nyfikna på oss är ni hjärtligt välkomna att hälsa på.

Enebackens förskola på Facebook Länk till annan webbplats.

Adress

Enebackens förskola
Katarp
573 93 Tranås

Avdelningar

Ville villekulla: 076-393 23 59
Bullerbyn: 076-392 68 78

Rektor

Josefine Andersson
E-post: josefine.andersson@enebacken.nu
Telefon: 072-233 80 65


Senast publicerad: