Tallbackens förskola

Tallbackens förskola ligger i Stoeryd med närhet till grönområden. Förskolan flyttade in 2014 i de nyrenoverade lokalerna som är ändamålsanpassade.

Om förskolan

Tallbackens förskola ligger fint beläget i natursköna Stoeryd där många kulturer och språk finns representerade i Tranås norra del. Skog och strövområden gränsar till förskolans utemiljö. Gården som till viss del är en naturtomt med träd och skogsstigar är delad i två delar och är anpassad för lek och aktivitet efter barnens ålder och behov.

På Tallbacken finns fyra avdelningar Fröet/droppen (yngre barn) och Solen/Vinden (äldre barn) vilka samarbetar mycket. Tallbacken är en mångkulturell förskola som arbetar projektinriktat utifrån barnens intresse, önskemål och förutsättningar. Hållbar utvecklig är en stor del i verksamheten då barn och pedagoger odlar bär o och olika grönsaker som tas tillvara i matlagningen av kockarna i köket. Arbetet med kretsloppet i naturen hålls levande i detta arbete, men också i arbetet med kompost, återvinning och sortering av avfallet som blir på förskolan.

På fredagarna serverar kockarna lunchen utomhus vid grillplatsen och barnen får en mysig utelunch vid elden.

Vi arbetar för att alla barn ska få en likvärdig utbildning och en spännande, fantasirik och utmanande förskoletid. Förskolans läroplan, skollag och barnkonventionen ligger till grund för utbildningen. Alla har egen kock och tillagningskök där man lagar mat från grunden på varje förskola.

Det är viktigt för oss att ni som föräldrar och era barn får en god introduktion och att vi bygger upp en trygg och tillitsfull relation.

Vi använder Schoolsoft som digital plattform mellan förskolan och hemmet.

Tranås kommuns vision är att skapa en likvärdig och inkluderande förskola för alla barn utifrån deras behov och förutsättningar. Varje förskola ska erbjuda tillgängliga lärmiljöer som ger möjlighet för varje barn att uppleva trygghet, delaktighet och gemenskap. Samtliga förskolor har tillgång till specialpedagog.

Om ditt barn behöver särskilt stöd i sin utveckling och som för att få detta, behöver vistas i en mindre grupp och ha tillgång till utökat stöd från personalen finns den särskilda verksamheten Gäddan som har sina lokaler på Nötskrikans förskola Gäddan

Förskolan Gäddan

Kontakt

Adress

Tallbackens förskola
Granitgatan 3
573 42 Tranås

Avdelningar

Fröet: 0140-685 95
Droppen: 0140-686 35
Vinden: 0140-685 60
Solen: 0140-688 95

Rektor

Linda Wibring
Telefon: 0140-68 107
E-post: linda.wibring@tranas.se

Biträdande rektor

Sandra Cnattingius
Telefon: 0140-68 764
E-post: sandra.cnattingius@tranas.se

Specialpedagog

Johanna Gustafsson
Telefon: 0140-683 17
E-post: johanna.gustafsson@tranas.se

Senast publicerad: