Linnéagårdens förskola

Linnéagårdens förskola ligger i Linderås och drivs av Svenska kyrkan. Förskolan finns i samma lokaler som församlingshemmet och ligger granne med kyrkan. Ett stenkast från förskolan ligger Linderås skola.

Om förskolan

Linnéagården består av en syskonavdelning för barn 1–5 år, med plats för cirka 22 barn. På förskolan arbetar sex pedagoger, rektor, specialpedagog, kokerskor, lokalvårdare och vaktmästare. Verksamheten styrs utifrån förskolans läroplan, skollagen och vår kristna profil. Vi som arbetar på förskolan vill att vår verksamhet ska vara en plats som man längtar till, där man får växa utifrån sina egna förutsättningar, där man känner sig välkommen och delaktig. Vi erbjuder en verksamhet där personalen tar tillvara på barnens nyfikenhet och lust att utforska och lära.

I våra lokaler förespråkar vi en föränderlig miljö utifrån barnens intresse. Vi har en utegård med olika lekredskap som stimulerar barnens lek. Det finns ytor där barnen kan cykla och vi har en egen grillplats på gården. Det är nära till skogen och precis utanför gården har vi en backe för pulkaåkning på vintern.

Vi strävar efter att arbeta i mindre grupper större delen av dagen, i en inspirerande och föränderlig miljö. Vi varvar undervisningen med skapande aktiviteter, experimenterande, utevistelse, lek och lärande. Barnens nyfikenhet och intresse ligger till grund för all undervisning i förskolan.

Eget kök med ekologiska och närproducerade råvaror

Vi har två egna kockar som lagar all vår mat från grunden och bakar vårt matbröd. De lagar maten till alla våra förskolor och på loven även till vårt fritidshem. I så stor utsträckning som möjligt använder de ekologiska, kravmärkta och närproducerade råvaror.

Kontakt

Adress

Linnéagårdens förskola
Kyrkbacken 1
573 97 Tranås

Avdelning

Linnéan: 0140-674 21

Rektor

Maria Lindh
Telefon: 0140-674 35
Telefon: 070-525 44 87

Specialpedagog

Chatarina Bergfoth
Telefon: 0140-674 36

Linnéagårdens hemsida Länk till annan webbplats.

Senast publicerad: